Projectweek Water

Woensdag 8 mei t/m vrijdag 17 mei

Dit jaar was het thema “water”. De volgende 3 onderwerpen stonden centraal:

* Natuur (dieren, planten, oceanen, klimaten etc.)

* Techniek (dijken, deltawerken, waterveiligheid etc.)

* Milieu (plastic soep, waterverbruik, schoon drinkwater etc.)

Opening projectweek

De leraren hadden gezamenlijk een leuke opening bedacht voor hun leerlingen. De opening vond onder schooltijd plaats. De kinderen hebben genoten en de leraren werden bedankt met een luid applaus.

Goede doelenactie

Het project dat wij gaan steunen heet: Emanti for life. Dit is een project van de organisatie All out Africa. Zij streven ernaar het plastic in de oceanen bij onder andere Mozambique te verminderen.

Dit willen zij bereiken op drie manieren:

1. Hervulstations te maken op plekken waar veel toeristen komen. Zij kunnen hun flesje water dan hergebruiken in plaats van steeds een nieuwe plastic fles te kopen.
  2. Roestvrij stalenwaterflesjes verkopen. Ook hiermee willen ze de verkoop van plastic flessen doen verminderen.
  3. Onderwijs geven in Mozambique over het milieu en de gevolgen van het plastic afval.

Wij willen de kinderen en hun familie hartelijk danken voor hun donatie.

In totaal is er € 425,00 opgehaald om de plastic soep in de Indische Oceaan te verminderen.

Waterdrinken

Water drinken is heel gezond en omdat de hele projectweek in het teken staat van water, gaan we proberen zoveel mogelijk water te drinken.

Afsluiting met een tentoonstelling

Vrijdag 17 mei vanaf 13:45-15:00 uur

De projectweek is feestelijk afgesloten met een kleurrijke tentoonstelling. De leerlingen hebben veel geleerd en ze zijn meer bewust geworden over dit actuele thema. De tentoonstelling is goed bezocht door veel ouder(s)/verzorger(s) en grootouders.

Door de juffen en meesters zijn er foto’s geplaatst op de klasbord-app.

We hebben er met zijn allen een leuke en leerzame projectweek van gemaakt.