Kik

Muzieklessen

De muzieklessen zijn begonnen!

 

Op maandagen geeft Carlos Anderson aan twee groepen gitaarles en een derde groep leert ukelele spelen. Op donderdag zijn er keyboardlessen door Alexandra Vera.

 

Het 3SO fonds heeft de Liduina vanwege het succesvolle muziekbeleid op school een extra bijdrage gegeven voor de aanschaf van instrumenten. De keyboards en gitaren die zijn aangeschaft, worden onder meer gebruikt voor de naschoolse lessen.

 

Voorlopig staan er voor de deelnemende kinderen tien lessen gepland tot de kerstvakantie. De laatste les zal een open les zijn voor ouders, familie en andere geïnteresseerden. We hopen dat het lukt om na de kerstvakantie met nieuwe lessen te beginnen, zodat uiteindelijk alle kinderen van de Liduina Basisschool kennis kunnen maken met het spelen van een muziekinstrument. Er was ook interesse vanuit de jongere groepen. We hopen dat we in de toekomst ook voor deze kinderen lessen kunnen organiseren.

 

De gitaar- en ukelele-lessen worden gegeven door Carlos Anderson. Hij is zijn muziekstudie begonnen in Centro de Investigación y Estudios de la Musica (CIEM) in Mexico City, zijn thuisstad. Hij studeerde daar klassieke compositie, elektrisch gitaar, pedagogiek en muziektheorie. Daarna haalde hij het internationaal examen aan de Trinity College of Music in muziektheorie en literatuur. Zijn bachelor behaalde hij aan het Rotterdams Conservatorium: jazz compositie onder leiding van Paul van Brugge en zijn master behaalde hij in klassieke composities. Hij speelt meerdere genres (blues, Brazilian, klassiek, funk, Mexicaanse volksmuziek, son cubano en jazz) in meerdere ensembles. Momenteel is hij bandlid bij Ti-an-guis en Los Paja Brava, een internationale wereldmuziekband uit Rotterdam, die voornamelijk Latin Rock speelt.  Hij arrangeerde en componeerde stukken die in Nederland, Mexico en China zijn opgevoerd.

 

De keyboardlessen worden door Alexandra Vera Cárdenes gegeven. Zij is geboren in Gran Canaria, Spanje. Op haar 9e begon ze met muzieklessen aan de “conservatorio professional de Canarias”. Van 2008 tot 2012 studeerde zij klavecimbel aan de CSMA (Conservatorio Superior de musica de Aragon) in Spanje. Zij specialiseerde zich in oude muziek. In 2012 kwam zij naar Nederland om aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag “Historical Performance” te studeren. Moderne klavecimbel studeerde zij aan het conservatorium in Amsterdam. Zij speelde mee in diverse muziekgezelschappen en in 2012 was ze een van de finalisten in de “Prix Annelie de Man” voor modern klavecimbel. Behalve uitvoerend musicus, geeft Alexandra erg graag les. Daarom studeert zij opnieuw aan het Koninklijk Conservatorium in het Bezuidenhout de master voor: muziekonderwijs volgens het Kodály concept.