Oudercommissie

De Oudercommissie (OC) is een actieve commissie van ouders van de Liduina Basisschool. Samen met de leerkrachten en met hulp van ouders organiseert de OC voor onze kinderen leuke activiteiten; zoals o.a. de Schoolfotograaf, de Kinderboekweek, Vieringen van Sinterklaas, Kerst en Pasen, de Schoolreis en Speeldag voor de kleuters, de Projectweek en de Afscheidsavond van groep 8.

We vergaderen vijf keer per jaar. Tijdens de eerste vergadering van het jaar maken we de activiteitenplanning en geeft iedereen aan hoeveel activiteiten ieder wilt organiseren (meestal twee activiteiten per OC lid). We maken dan een indeling van de werkgroepen en spreken we het budget af per activiteit. De werkgroepen overleggen één of twee keer met een groep leerkrachten om alles in goede banen te leiden. Denk dan aan het verzinnen van het thema voor de Project week, inclusief een spetterende opening; of het bijwerken van de bestaande draaiboeken van de Sinterklaas of Kerstviering a.d.h.v. van een evaluatie van de vorige viering. Ook worden er afspraken gemaakt met de leerkrachten wie wat doet, en wanneer alles klaar moet staan op school. We zorgen ervoor dat er altijd genoeg OC leden in de werkgroepen zitten zodat het organiseren van de activteit elk lid ongeveer 8 uur kost; één a twee uur vergaderen, een paar uur organisatie en/of inkopen doen en een paar uur op school tijdens de activiteit.

We zijn dit jaar op zoek naar een nieuwe leden, en speciaal naar ouders met kinderen in groep 1, 2 of 3. Mocht je interesse hebben om regelmatig iets leuks voor de kinderen op school te organiseren, spreek ons dan aan op het schoolplein of vertel het ons per email, oudercommissieliduina@gmail.com

Ook de Sportcommissie van de school, Liduina Beweegt, is op zoek naar nieuwe leden. Lijkt het je leuk om met hulp van ouders maandelijks sportactiviteiten voor de kinderen te organiseren, zoals bv judo of schaak clinics, schaatsen in Leidschendam, Schoolvolleybal, -voetbal of -hockeytoernooien, de avond4daagse en natuurlijk de CPC stuur dan een email naar liduinabeweegt@gmail.com.

De Groene Schoolpleincommissie, je weet wel, die enthousiaste groep ouders die het stenen betegelde schoolplein omgetoverd hebben tot het huidige Groene Schoolplein kan nog wel een aantal handjes gebruiken om de tuinen te onderhouden, klusdagen te organiseren en workshops voor kinderen op het schoolplein of in een groen omgeving in de buurt van school. Wil je deze commissie versterken stuur dan een email naar Liduinatuinteam@gmail.com

We hopen dat er flink wat enthousiaste ouders zich melden! Je bent van harte welkom.

Alexander, Robbert, Anne, Laurie, Dorien, Veruschka, Katja, Bart, Pepijn en Anneloes.

Op Facebook heeft Liduina een besloten groepspagina waar ouders foto's van activiteiten plaatsen en de oudercommissie ook foto's plaatst van activiteiten. Klik hier om naar deze Facebookpagina te gaan.