Wat doet het Liduina Tuinteam

De Groene Schoolplein Commissie heeft in 2012 het initiatief genomen om ons oude betegelde schoolplein om te toveren in een groene speeloase. Op 15 juli 2013 was de feestelijke opening! Wij hebben de financiering geregeld, het ontwerp laten maken (met de wensen van de kinderen en leerkrachten van de school en 2Lakeien) en de noodzakelijke vrijwilligers georganiseerd om het te realiseren. Hiervoor zijn diverse klusdagen en avonden geweest. We houden ons nu bezig met het regelen van het onderhoud en verbeteren van enkele zaken. Hiervoor stellen we altijd de hulp van ouders en buurtgenoten zeer op prijs!

Voorbeelden van activiteiten op het Groene Schoolplein:

• bolletjes planten met kinderen
  • klusochtenden om het schoolplein zomer- en winterklaar te maken
  • insectenhotels maken door kinderen en ophangen
  • bloembakken maken
  • tipi en andere wilgenmuren repareren
  • onkruid wieden
  • schoolplein vegen
  • bankjes schilderen
  • snoeien
  • aardbeientoren maken
  • touwen vastbinden
  • haagjes vernieuwen
  • planten

Op onze Facebook pagina is te zien hoe het Groene Schoolplein tot stand is gekomen en kun je onze activiteiten volgen.

Het Groene Schoolplein Liduina Basisschool is mogelijk gemaakt door:

• Fonds 1818
  • Gemeente Den Haag