Sportdag 17 april: alle informatie

Op woensdag 17 april is de Liduina Sportdag! Net als de vorige jaren organiseren we de sportdag in samenwerking met Atletiekvereniging AV Sparta. De sportdag duurt van 8:45 tot 12:15 uur en vindt plaats op het terrein van AV Sparta aan de Groene Zoom 20 in Den Haag (op sportpark Westvliet/achter de sportvelden van vv Wilhelmus). Daarna zijn de kinderen vrij!

Op het geweldige terrein van AV Sparta hebben we hele mooie faciliteiten tot onze beschikking om voor onze kinderen wederom een bijzondere dag op te zetten. We gaan onder andere sprinten, hordenlopen, verspringen, hoogspringen, vortex gooien en spelen diverse balsporten.  Net als vorig jaar is er voor de groepen 5, 6 en 7 een clinic cricket door de Voorburg Cricket Club.

Vervoer

Om ons aan het strakke schema te houden, verzoeken wij de kinderen tussen 8.30 en 8.45 uur op de Groene Zoom 20 in Den Haag (ter hoogte van Atletiek Vereniging Sparta Voorburg) worden gebracht. Op de parkeerplaats wappert de Liduina-vlag, dus dat kan niet missen. Uw kind kan zich dan melden bij de groepsleerkracht.

Mocht u kinderen op de naschoolse opvang hebben, dan verzoeken wij u zelf het transport na de sportdag tussen AV Sparta en de school te organiseren.

Bij slecht weer

Het liefst hebben we een stralende dag voor deze mooie sportdag. Indien het weer het niet toelaat om de sportdag tot een succes te brengen, dan hebben we helaas geen uitloopmogelijkheid en is er een gewone schooldag tot 12.15 uur. In dat geval communiceren we dit uiterlijk maandag 15 april binnen de groepen en via de Liduina website.

Eten, drinken en zonneschijn

Het is verstandig goed te ontbijten voordat je aan de dag begint. Tijdens de dag is er een korte pauze voor een zelf meegenomen (voedzaam) hapje en drankje. Wij raden u ook aan om uw kind een hervulbare waterfles mee te geven. Zorgt u er ook voor dat uw kind voldoende beschermd is tegen de zon?

(Oranje) kleding en schoenen

De kinderen dienen sportkleding te dragen en daarbij is het aan te raden om een vest of jasje te dragen die eenvoudig aan en uit te doen is. Ook sportschoenen zijn een must, maar absoluut geen voetbalschoenen met noppen!

Naast de sportdag doen wij niet mee aan de Koningsspelen (12 april). Toch willen wij onze koning eer betonen en daarom is het leuk als de kinderen iets oranjes aantrekken.

Tevens zullen wij als warming-up op het Koningsspelen-lied ‘’de Pasapas’’ dansen. Deze oefenen de kinderen de komende weken in de klas. Het lied kunt u hier terugvinden: https://www.koningsspelen.nl/inspiratie/zing-en-dans/

We snappen dat deze locatie voor u mogelijk lastiger te bereiken is dan de school zelf en dat er meer georganiseerd zal moeten worden. We hopen op jullie begrip hiervoor. Uit ervaring weten wij dat AV Sparta een superlocatie is voor een fantastische sportdag!

Wij zien uit naar een hele mooie dag!

Groep 8 doet dit jaar helaas niet mee met de sportdag. Tijdens het plannen hebben we over het hoofd gezien dat zij op 17 april een belangrijke toets hebben. We zijn bezig om een sportief alternatief voor ze te bedenken!