Rugby 2017

Liduina heeft meegedaan aan een Rugbyprogramma dat werd aangeboden door de Gemeente Den Haag in samenwerking met de Haagsche Rugby Club.

Tijdens de gymles

De groepen 6, 7 en 8 hebben donderdag 9 maart tijdens de gymles les gekregen in Rugby van twee ervaren trainers. Voor velen was het de eerste keer dat zij een Rugby vasthielden, een enkeling had al wel wat ervaring met deze sport. Aan bod kwam o.a.:

- Bomentikkertje en leren ontwijken;

- Achterwaartse paas en met het goede been stappen;
- Hou de bal in leven: de bal zoveel mogelijk keer overspelen, onderscheppen en uit handen pakken.

Vervolgclinics na schooltijd

Kinderen die het leuk vonden, konden zich opgeven voor een tweetal Rugbyclinics na schooltijd. Deze vonden plaats op een donderdagmiddag na schooltijd in de gymzaal (data: 6 april en 11 mei) van 15:15 - 16:15 uur. Tijdens deze clinics leerden ze nieuwe moves, speelden ze wedstrijdjes en oefenden ze met de regels voor Tag Rugby, de variant die gespeeld werd tijdens het toernooi op 31 mei. De clinics waren voor jongens en meisjes uit groep 6, 7 en 8. Er waren geen kosten aan verbonden.

Het Rugbytoernooi

1 gymles en 2 clinics verder was het dan zover: het Rugbytoernooi. Liduina heeft uiteindelijk met 1 team meegedaan aan het Rugbytoernooi bij de Haagsche Rugby Club (HRC) op woensdagmiddag 31 mei.

De kinderen moesten direct van start met 3 wedstrijden achter elkaar, geen wissels en in de volle zon. Ze hebben alles gegeven, het was indrukwekkend! Kieran wist met zijn snelheid en tactiek als geen ander de tegenstander van lintjes te ontdoen. 1 of 2 lintjes tegelijk, het maakte voor hem niet uit. Als je dacht nu loopt hij zichzelf vast met de bal, verraste Tom ons door zich op sierlijke wijze met gemak weer vrij te maken en door te rennen. Bij de aftrappen ging Hugo keer op keer bedachtzaam te werk. Rishanna ging als een speer langs de zijlijn en scoorde zo een prachtige Try. Peer was niet te stoppen, zeker toen het spannend werd en we in aanmerking zouden komen voor een beker. Felix had z'n plek gevonden als verdediger en schroomde hierbij niet om op de allergrootsten af te gaan. Conditie was geen punt voor Nasir, hij bleef maar gaan. 1 zaak was voor hem overigens overduidelijk: plezier op 1! Over plezier gesproken, de tuinslang was ook erg gewild bij de kinderen op deze zonovergoten dag.

Eerlijk waar, de kinderen hebben prachtig gespeeld, helaas geen prijs, maar wel een enorme teamspirit, en dat met een gemixt team uit verschillende groepen. Liduina mag trots zijn. Als het aan hen ligt, staan ze er volgend jaar weer!