Projectweek 2017: Wetenschap en Techniek

Maandag 15 t/m woensdag 24 mei

De Liduina heeft de projectweek, waarin elke groep aan de slag gaat met een thema, in het kader van “Wetenschap & Techniek”. Ontdekken, oplossingen aandragen voor technische uitdagingen, ontwerpen en evalueren zijn belangrijke leerdoelen van deze projectweek.

Thema’s

Groep 1 / 2

Themadozen :

• Spiegelen
  • Bouwen
  • Drijven en zinken
  • Magneten
  • Lucht

Fietsen

Ruimtevaart

Optische illusies

Bouwen en constructie

Water

Lucht (Groep 8 op kamp)

Opening Projectweek door Mad Science

Maandag 15 mei – voor alle leerlingen in de gymzaal

Mad Science heeft een spectaculaire show gegeven voor alle groepen. Het waren hele leuke wetenschappelijke presentaties, voor jong en oud.

Proefjesdag

Vrijdag 19 mei – Inschrijflijsten hangen bij elke klas

Gedurende deze projectweek, zullen de kinderen intensief bezig zijn met de thema’s. Op vrijdag 19 mei is het proefjesdag. Graag vragen wij uw hulp, om deze week tot een succes te maken. Heeft u een proefje dat u wilt delen met een groep? Leuk en schrijf u in!

Inschrijven

Kijk op de inschrijflijst bij de klas of de leerkracht hulp nodig heeft, bij deze leuke en spannende dag.

Heeft u connecties met of bent u werkzaam bij een bedrijf/instelling met één van bovenstaande thema’s? Laat het ons weten en geef dit door aan de leerkracht!

Woensdag 24 mei van 8:30-9:30 uur

De uitvindingen van de kinderen zijn tijdens de tentoonstelling te bewonderen in elke groep.

Alle ouder(s)/verzorger(s) en grootouders zijn welkom.

Door de juffen en meesters, worden er foto’s geplaatst op de klasbord-app.

Ideeën of materialen?

Heeft u zelf nog ideeën en/of materialen, waar wij wat mee kunnen doen in die week? Ook dan houden we ons graag aanbevolen! U kunt dit doorgeven aan de leerkracht.

Leuke websites ter inspiratie (voor proefjesdag of thuis)

Het was een leerzame week met veel onderzoek én ontdekkingen!