Reis om de wereld in 10 dagen

Woensdag 4 april t/m vrijdag 13 april 

De Liduina heeft ook dit jaar weer een projectweek met als thema “Reis om de wereld in 10 dagen”. De volgende onderwerpen komen in ieder geval uitgebreid aan de orde: muziek, dans, voeding, cultuur en respect voor andere culturen. 

 

De leerlingen hebben samen met de leerkracht de volgende landen gekozen:

  

Groepen

Landen

Startersgroep

Tanzania

Groep 1a

Amerika

Groep 1b

Nederland

Groep 2a

Zuid-Afrika

Groep 2b

Frankrijk

Groep 3a

Zuid-Korea

Groep 3b

Japan

Groep 4a

Brazilië

Groep 4b

Costa Rica

Groep 5a

Egypte

Groep 5b

China

Groep 6

Indonesië

Groep 7a

Canada

Groep 7b

Georgië

Groep 8a

Mexico

Groep 8b

Antarartica

 

Spectaculaire opening op het schoolplein op 4 april om 8:45 uur

Een muzikaal festijn voor jong en oud

 

Het was een knallende opening met de brassband 'The Legendairs'. Vanaf de straat kwamen ze trommelend het schoolplein op. Alle leerlingen (leraren, (groot)ouder(s), verzorger(s) én buurtbewoner(s)) bewogen met veel enthousiasme met het ritme mee. 

 

 

Afsluiting met een Liduina vakantiebeurs

Vrijdag 13 april van 14:00-15:00 uur

 

De Liduina Vakantiebeurs is door vele enthousiaste bezoekers bezocht. Het was een gezellige drukke vrijdagmiddag. Elke groep had samen met hun leraar het land enorm goed gepresenteerd. De lokalen waren niet alleen mooi versierd, maar er was ook heel veel informatie te vinden, heerlijke hapjes, muziek en er werden zelfs toneelstukjes opgevoerd. Alle leerlingen hadden een eigen paspoort met hun pasfoto erop en bezochten elk land op de vakantiebeurs. Bij het verlaten van het land ontving elke leerling een stempel voor in het paspoort. 

 

 

Uw hulp is altijd welkom 

Gedurende deze projectweek, zullen de kinderen intensief bezig zijn met de verschillende landen. Graag vragen wij uw hulp, om deze week tot een succes te maken. Wilt u iets leuks delen over een land met een groep? Of heeft u connecties met of bent u werkzaam bij een organisatie die goed aansluit bij deze projectweek? We houden ons graag aanbevolen! U kunt dit doorgeven aan de leerkracht!

 

Foto's

Door de juffen en meesters, worden er foto’s geplaatst op de klasbord-app.

 

Het was een leerzame en internationale projectweek!