Nationale sportweek 2017: beach clinics

Liduina heeft ook dit jaar meegedaan aan de Nationale Sportweek.

Met 141 kinderen (groep 6, 7 en 8) met bussen naar het Scheveningse strand om te sporten. Het weer zorgde voor behoorlijk wat uitdaging. Op het programma stond rugby, volleybal en korfbal. De organisatie heeft in no time een geweldig alternatief programma opgezet, toen het weer echt niet meer meewerkte. De Rugby activiteiten werden verplaatst naar een (deels) overdekt gedeelte waar de kinderen o.a. met stootkussens konden oefenen met de zogenoemde 'knuffel tackle'. In andere overdekte ruimtes hebben de kinderen (bal)spelletjes gedaan en spontaan nog een enorme stoelendans in de kantine. En dat allemaal onder schooltijd! Het was een geweldig uitje. Wat ons betreft volgende jaar weer.

Deze middag is mogelijk gemaakt door de Gemeente Den Haag en was tot in de puntjes verzorgd door The Hague Beach Stadium, de Haagsche Rugby Club en studenten van de sportacademie (Halo en ROC Mondriaan).

Bekijk alle foto's in het fotoalbum