Cricket clinic 22 September 2017

Tijdens de Koningsspelen 2017 hebben de kinderen op Liduina voor het eerst kennis kunnen maken met Cricket: vier leden van VCC (de Voorburg Cricket Club) hebben mini-clinics gegeven, en we mochten ook van het veld van VCC gebruik maken (naast Atletiekclub Sparta). De kinderen waren dolenthousiast! Voldoende aanleiding voor de sportcommissie en VCC om die eerste kennismaking een vervolg te geven. 

 

Op vrijdag 22 September 2017 konden kinderen van groep 5 t/m 8 na schooltijd meedoen met een éénmalige Cricket clinic om de hoek bij school, in het Koningin Sophiapark.

 

Tijdens de middag hebben de kinderen geoefend met enkele crickettechnieken, onder andere:

  • bovenhands aangooien;
  • onderhands aangooien met stuit;
  • aangooien met behulp van de bowling beweging;
  • en natuurlijk de slag!

 

Over Cricket

Cricket is een teamsport voor jongens en meisjes, en wordt tot ongeveer 13 jaar gemengd gespeeld. De jongste jeugd speelt in zes- en achttallen. Cricket is een gooi- en slagspel, vergelijkbaar met honkbal en slagbal. De basis van het spel is eenvoudig: aangooien, wegslaan en rennen om punten te krijgen.

 

Mocht uw zoon/dochter meer willen weten van deze sport of een keer een nader kennis willen maken, verwijzen wij u graag door naar de Voorburg Cricket Club: http://www.voorburgcc.nl

 

 

 Bekijk alle foto's in het fotoalbum