NIEUW! De MoestuinHelden voor groep 5-6-7-8

Wat zullen we eten? Pizza, soep of een lekker stamppotje? Samen met de kinderen kiezen we een gerecht waarvoor we de planten in een eigen tuin gaan verbouwen. De workshop gaat van zaaien, tot zien groeien, tot oogsten en erna opeten.

Tijdens de workshop "ontdekkend tuinieren" zullen de kinderen niet alleen tuinieren, maar gaan ook op onderzoek uit. Zelf zullen ze bijvoorbeeld ontdekken waaruit tuingrond bestaat of welke invloed het weer heeft op de groei van planten.

De workshop wordt gegeven door Ester Van de Werf van Milieu-educatie Den Haag. Zij heeft veel ervaring hiermee en begeleidt jaarlijks vele klassen onder en na schooltijd.

Wanneer? Dinsdag na schooltijd op 27 maart, 10 april, 24 april, 22 mei, 5 juni , 19 juni en 3 juli

De laatste keer is na de zomervakantie. Dan gaan we groente zelf oogsten, koken en opeten.

Waar? Bij de Reigershof, educatieve tuin en kinderboerderij. De kinderen lopen erheen onder begeleiding na schooltijd. Opgelet: de kinderen moeten daar worden opgehaald na afloop, maar er valt vast wat te regelen met ouders samen met school/tuinteam om gezamenlijk terug te lopen.

Wie? 10-12 kinderen van groep 5-6-7-8

Achternaam *